ITE

VUŠESNI SLUŠNI APARAT (x)

Za razliko od zauheljnih slušnih aparatov so vušesni slušni aparati nameščeni v ušesu in so sestavljeni iz enega samega dela (ohišja), v katerega so vgrajeni elektronski elementi. Ohišje je izdelano po odtisu ušesa posameznega uporabnika. Ta vrsta slušnega aparata deluje najpogosteje popolnoma samodejno, le pri nekaterih modelih je možno ročno prilagajanje glasnosti s pomočjo majhnega vzvoda – regulatorja jakosti. Baterijski del ima pri vušesnih modelih vgrajeno stikalo za vklop/izklop. Običajno se naročajo – če to dopušča prostor – vušesni modeli s stikalom T (telefonska tuljavica) za sprejemanje zvokov, prenesenih po induktivni zanki.

Vusesni slusni aparati
Vusesni slusni aparati

CIC mikro

NAJMANJŠI SLUŠNI APARAT

Najmanjši sluhovodni slušni aparati nameščen globoko v sluhovodu. Sluhovodni slušni aparati mikro so namenjeni uporabnikom, kjer je majhnost oziroma diskretnost slušnega aparata najbolj pomemben dejavnik pri uporabi slušnega aparata. Kljub svoji majhnosti se lahko sluhovodni slušni aparat mikro, ponaša z vsemi prednostmi najnovejše tehnologije in enako kakovostjo kot večje vrste. Sluhovodnih mikro aparatov ni mogoče povezati z daljinskimi pripomočki DEX. Poleg majhnosti pa imajo vgrajeno slušalko, katera omogoča ojačanje zvoka do 90 db. Ker so v sluhovodu skoraj nevidni, nihče ne opazi, da nosite slušni aparat. Lega sluhovodnega slušnega aparata globoko v sluhovodu zagotavlja naravno udobje poslušanja. To predvsem zmanjša težave, ki jih povzroča šumenje vetra, olajša pogovor po telefonu z normalno slušalko in pomaga določiti, od kod prihajajo zvoki. Sluhovodni slušni aparati mikro delujejo popolnoma samodejno in nimajo prostora za dodatno ročno upravljanje.

CIC

SLUHOVODNI SLUŠNI APARAT

Že ime nam pove, da so sluhovodni slušni aparati nameščeni globoko v sluhovodu. Kljub svoji majhnosti se lahko sluhovodni slušni aparat ponaša z vsemi prednostmi najnovejše tehnologije in enako kakovostjo kot večje vrste. Ker so v sluhovodu skoraj nevidni, nihče ne opazi, da nosite slušni aparat. Lega sluhovodnega slušnega aparata globoko v sluhovodu zagotavlja naravno udobje poslušanja. To predvsem zmanjša težave, ki jih povzroča šumenje vetra, olajša pogovor po telefonu z normalno slušalko in pomaga določiti, od kod prihajajo zvoki. Sluhovodni slušni aparati običajno delujejo popolnoma samodejno in nimajo prostora za dodatno ročno upravljanje. Baterija je nameščena pod pokrovčkom slušnega aparata, ki ima tudi funkcijo stikala za vklop/izklop. V sluhovodni slušni aparat ni možno vgraditi telefonske tuljavice.

Vusesni slusni aparati