SLIŠIM, KAR ŽELIM SLIŠATI

 

Okrog nas je kopica zvokov, ki smo jim izpostavljeni vsak dan. Naj omenimo na primer zvok vetra, ki je našim ušesom lahko zelo prijeten , lahko pa nam povzroča kar nekaj težav, saj »odnaša« zvok, ki ga sicer želimo slišati. Ali pa recimo zvok hladilnika in nenehno brnenje klimatske naprave − pravo olajšanje, ko neha brneti. Si predstavljate napravo, ki lahko vse te neželene zvoke enostavno odstrani?

Najnovejši slušni aparat WIDEX UNIQUE™ dejansko odstrani neželene zvoke in se osredotoči zgolj na zvoke, ki jih želite slišati. Uporabniku omogoča bogato in popolno paleto zvokov, od nežnega šepeta do glasnega vrveža, in to v najrazličnejših, tudi zelo zahtevnih slušnih situacijah (kot so različne športne aktivnosti na prostem). Omogoča vam, da čisto in podrobno slišite celotno paleto zvokov v vsakodnevnih kompleksnih slušnih situacijah. Zvoke doživite in slišite v vsej njihovi pestrosti in vseh odtenkih. Uporaben je v vsakdanjem življenju in izjemno priročen za športnike in ljudi, ki uživajo v ekstremnejših situacijah.

OBČUTNO IZBOLJŠAN IN ČIST ZVOK V VSAKEM OKOLJU

S slušnim aparatom WIDEX UNIQUE so se pomaknile meje zmogljivosti slušnih aparatov. UNIQUE omogoča uporabnikom popolnoma novo izkušnjo dojemanja zvoka: z njim boste slišali najpomembnejši zvok v vsakem okolju, neznosen hrup bo postal sprejemljiv, UNIQUE pa vam bo omogočil širši spekter zvokov, kot jih omogočajo običajni slušni aparati. Slušni aparat UNIQUE z izjemno natančnostjo zajame, prečisti in obdela zvok.

Učinkovito zmanjšanje stopnje nežnejših zvokov omogoča uporabnikom vrhunsko kakovost zvoka v vsakem okolju, od ekstremnih razmer do občutljivejšega okolja z nežnimi zvoki. UNIQUE ima tudi posebno funkcijo, s katero zmanjša stopnjo vetra in se optimalno prilagodi razmeram v okolju ter posameznikovi stopnji izgube sluha.

POPOLNA SLUŠNA IZKUŠNJA

Popolna slušna izkušnja zahteva visok dinamičen razpon in izključitev čimveč možnih napak. Slušni aparati UNIQUE imajo večji dinamični razpon, ki omogoča predvajanje zvoka med 5 in 113 dB SPL, kar pomeni, da uporabnik lahko sliši nežnejše pa tudi glasne zvoke brez popačenja. To omogočajo štirje A/D pretvorniki v slušnem aparatu.

Za uporabnike je izjemnega pomena, da slišijo nežnejše zvoke , še pomembneje pa je, da določijo, kateri zvoki so pomembni in kateri ne. Zvok klimatske naprave vsekakor ne sodi med pomembnejše, medtem ko ptičje petje ali nežno šepetanje sodita v sliko »pomembnih« zvokov. UNIQUE je edini slušni aparat, ki omogoča, da slišite le tišje zvoke, ki so za vas uporabni oziroma pomembni.

Pri Widexu smo namreč razvili močan sistem (Soft Level Noise Reduction), ki odstrani neželene tišje zvoke, medtem ko ohrani slišnost nežnejših zvokov, pomembnih za uporabnika.

NAJBOLJŠA PRILAGODITEV ZVOKU VETRA NA TRGU

Za uporabnike, ki želijo resnično uživati v aktivnostih na prostem, je ključno, da lahko jasno slišijo, ne glede na pogoje v okolju. Izolacija neželenih zvokov z Wind Noise Attenuation sistemom uporabnikom priskrbi izjemno izkušnjo, saj ohrani le prijetne zvoke iz okolja. Sistem namreč zazna in izloči zvok vetra.

POPOLNA PRILAGODITEV ZVOČNEMU OKOLJU

Kot vsi ljudje so tudi uporabniki slušnih aparatov izpostavljeni nenehnemu spreminjanju okolja, zato je pomembno, da so se sposobni tem spremembam hitro prilagoditi. S slušnim aparatom UNIQUE je bil vzpostavljen popolnoma nov in natančen sistem obdelave zvoka, ki omogoča uporabniku izboljšan zvok v vsakem zvočnem okolju.

Središče nove, edinstvene Sound Class tehnologije je univerzalen slušni program, ki vključuje prefinjen razvrstitveni sistem in deli slušno okolje v devet izrazitih zvočnih razredov. Z iskanjem posebnih karakteristik v vhodnem zvoku je sposoben takoj oceniti zvočno okolje ter tako ustvariti optimalen zvok, primeren za posamezno slušno situacijo in posameznikovo izgubo sluha.

Sistem išče posebne značilnosti vhodnega zvoka in določi, če je prisoten izrazit govor. Ko ga sistem zazna, ga poudari in ojača, da uporabnik sliši jasen govor odlične kakovosti.

Večina slušnih aparatov je nastavljenih tako, da se z višjo nastavitvijo glasnosti poveča obstoječ zvok, vključno z neželenimi zvoki in hrupom. S slušnim aparatom UNIQUE teh težav ni več zaradi posebnega sistema nadzorovanja prednostnih zvokov, ki uporabnikom omogoča ne le, da lahko prilagodijo glasnost, ampak sta jim omogočena tudi precej višje udobje in prijetnejši zvok.

POLNA POVEZLJIVOST IN DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA BATERIJ

Edinstvena UNIQUE izkušnja pa se ne konča le pri slušnih aparatih …

Stilsko dovršena COM-DEX naprava priskrbi uporabniku popolno prostoročno izkušnjo in omogoča povezanost slušnih aparatov z vsemi vrstami pametnih telefonov preko sistema Bluetooth.
Ne samo da je z novimi slušnimi aparati UNIQUE dosežena edinstvena stopnja obdelave zvoka, slišnosti in hitrosti, velik je tudi napredek na področju udobja in moči baterij. Lahko si na primer pogledate 140 epizod Ene žlahtne štorije, ne da bi morali menjati baterije …

ZAKAJ BI SE ODLOČILI ZA UNIQUE?

UNIQUE zajame več zvoka kot katerikoli drug slušni aparat na trgu. Uporabniku omogoča izjemno slušno izkušnjo v vseh slušnih situacijah – od vsakdanjih do ekstremnim situacij. Kljub izjemnemu zvoku pa uporabniki niso prikrajšani zaradi krajše življenjske dobe baterij. Po izkušnjah naših uporabnikov, ki UNIQUE že uporabljajo, gre za izjemno novost in slušni aparat, ki ga je resnično vredno vsaj preizkusiti.

UNIQUE prinaša edinstvenost in navdihuje.

UNIQUE omogoča boljši, čistejši in jasnejši zvok.

Za več informacij o novem slušnem aparatu UNIQUE povprašajte v najbližjem Widexovem slušnem centru.