1. Potenje: poletje je pač tak čas, da se vsi bolj intenzivno potimo. Nekateri bolj, drugi manj. Nekateri imajo tudi intenzivnejši znoj, ki lahko agresivno vpliva na slušni aparat. Če ste med tistimi, ki se zelo močno potite in nosite slušni aparat, priporočamo, da ga nekajkrat dnevno vzamete iz ušesa in ga malo obrišete (če imate vušesni slušni aparat). Tisti, ki imate zaušesni aparat, večkrat prepihajte cevko s pumpico. Ponoči aparate hranite skupaj s tabletami za sušenje.

 

2. Dodatno sušenje: uporabite sušilno napravo Dry & go, ki je zelo priročna tudi za potovanja, saj je majhna in se polni z usb polnilcem. Poskrbi pa za temeljito sušenje slušnega aparata in posledično optimalno delovanje aparata.

 

3. Hramba slušnega aparata: slušni aparat vedno spravite v za to namenjeno škatlico. Aparata ne zavijajte v brisačo in ne odlagajte na ležalnik kar tako brez škatlice. Seveda pa tudi škatlico dajte na varno mesto, da ne bi koga zamikala v upanju, da bo dobil noter diamantno zapestnico. Slušni aparat vam veliko pomeni, nekomu drugemu pa ne bo, če ga ne potrebuje….

 

4. Kaj storimo, če slušni aparat zmočimo? Velikokrat malo zmočen slušni aparat ni težava, ko se voda osuši, če gre za sladko vodo. Če pa je zmočen s slano vodo ali močno preznojen, svetujemo dodatno čiščenje aparata – poleg običajnega letnega.

 

5. Kreme za sončenje: seveda se morate zaščititi pred soncem. Vendar previdno z nanašanjem kreme okrog ušes oz. okrog slušnega aparata, ker se lahko poškoduje zvočnik ali mikrofon.

 

6. Poletne prireditve: poletje je tudi čas festivalov in glasbenih prireditev. Uporabnikom slušnih aparatov priporočamo, da na glasnejših prireditvah znižate glasnost ali pa aparate izklopite. Previdno pa tudi pri obisku zelo glasnih dvoranskih dogodkov, ki lahko zelo slabo vplivajo na sluh – velja za vse, ne samo za uporabnike slušnih aparatov.

 

7. Baterije: ne pozabite na zadostno zalog baterij za slušne aparate, da sredi dopusta ne ostanete brez. Baterije hranite na primernem mestu in jih zavarujte pred vročino.

 

8. Dopust izkoristite za oddih: dopust in sprememba okolja je za to, da se spočijete in si naberete novih moči. To morate nujno upoštevati, če želite napolniti svoje baterije – te so prav tako pomembne kot baterije slušnih aparatov (ali pa še bolj!).

Tv oglas - slusni aparati Widex