Če slabo slišite, imate verjetno kar probleme s pogovorom v glasni restavraciji. To je izziv že za vse z normalnim sluhom, za vse s slušnimi težavami, pa je to skorajda nemogoče. Zato je pomembno, da slušni aparat blaži hrup v ozadju in vam pomaga, da se lažje osredotočite na zvok, ki ga želite slišati. To omogoča sistem usmerjenih mikrofonov, ki so vgrajeni v slušni aparat.

Kaj so usmerjeni mikrofoni?

Usmerjeni mikrofoni zmanjšujejo količino hrupa, ki doseže vaš slušni aparat. Nekaj praktičnih primerov:

  • Tišje okolje: V mirnem okolju brez hrupa – kot bi na primer brali knjigo v postelji – bo sistem mikrofonov sprejel zvok enakomerno z vseh strani.
  • Hrupno okolje: Če je prisoten hrup – kot na primer železniška postaja polna ljudi – bo sistem mikrofonov deloval tako, da bo sprejel najmanjšo možno količino zvoka.
  • Hrup v ozadju: Če je hrup v ozadju, bodo usmerjeni mikrofoni delovali tako, da bodo sprejeli zvok pred vami in hkrati ublažili zvok za vami. Glede na raziskavo iz l. 2004, usmerjeni mirkofoni dokazano delujejo tako, da poudarijo zvok pred vami in ublažijo hrup.

Kako delujejo usmerjeni mikrofoni?

Kot pravi Widexov strokovnjak Anders Jessen, je bistvo v usmerjenem načinu sprejemanja zvokov. “Prilagojeni usmerjeni mikrofoni lahko pomagajo uporabniku slušnega aparata, da sliši zvok iz točno določene smeri in ne, da sliši enakomerno ves zvok, ki ga obdaja”, pravi Anders. “Tako se lahko osredotočite na zvok, ki ga želite slišati in ne na zvok, ki ga želite ignorirati.”

Kako priti do slušnega aparata z usmerjenimi mikrofoni?

Vsi novejši modeli slušnih aparatov Widex so opremljeni s sistemom usmerjenih mikrofonov. Več si poglejte na naši spletni strani….