komplet baterij za slušni aparat
Večina slušnih aparatov deluje na podlagi cinkovih baterij, njihova velikost je odvisna od velikosti slušnega aparata. Za Widex-ove slušne aparate so primerni 4 tipi baterij – vse so kodirane s številko in barvo.
 
                  Tipi baterij:Vse baterije

  • Številka    10     –    RUMENA
  • Številka    13     –    ORANŽNA
  • Številka   312    –    RJAVA
  • Številka   675    –    MODRA

 

Na navodilih za svoj slušni aparat preverite, kateri tip baterije lahko vstavite vanj.

 

Aktiviranje baterije10

Cinkove baterije potrebujejo zrak za aktiviranje. Zaščitni ovoj odstranite tik pred aktiviranjem, da baterija ne pride predčasno v stik z zrakom.

Ko baterijo enkrat aktivirate in odstranite ovoj, je ne morete več shraniti za kasnejšo uporabo. Baterijo bo delovala približno 4-6 tednov, ne glede na to, ali boste slušni aparat uporabljali ali ne.

 

Shranjevanje baterij312

Vratca za baterijo na slušnem aparatu odprite, ko slušni aparat ni v fazi delovanja. Zapakirane baterije shranjujete na suhem pri sobni temperaturi. Ni potrebno, da jih hranite v hladilniku.

 

 

Življenjska doba baterij13

Življenjska doba baterij je odvisna tudi od slušnega aparata in kako pogosto ga uporabljate, zato bo življenjska doba različna pri različnih slušnih aparatih in pri različnih uporabnikih.

Bodite pozorni na rok trajanja, ki je običajno označen na sprednji strani embalaže. Koda označuje mesec in leto uporabnosti: na primer “Jan – 15” pomeni, da so baterije uporabne do januarja 2015. Po tem obdobju jih ne uporabljajte.

 

675

POMEMBNO:  Baterije za slušne aparate shranjujte izven dosega otrok. V primeru zaužitja nemudoma poiščite medicinsko pomoč.